Forum Security Cameras Wi-Fi Cameras HELP! Unable to view camera on my smartphone when not connected to...

This topic contains 6 replies, has 6 voices, and was last updated by  Carl 11 months, 2 weeks ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #75217

    Jennifer
    Participant

    HELP! I am only able to access/view camera when I'm home. Unable to view camera on my smartphone when not connected to home internet.

    If wifi is disabled, smartphone app cannot connect/view camera. When logged into neighbor's wifi on my smartphone, unable to connect/view camera.

    Smartphone: Android Note 3

    WHAT AM I DOING WRONG???

    #75220

    Jennifer
    Participant

    CAMERA IS ARGUS.

    #75270

    wictod
    Participant

    Hi Jennifer,

    At a guess, first thing you need to check is that the UID of the camera is added to the camera through the configuration. You can normally do this by the add device at the bottom of the App. I found it easier to use on the windows or mac client. But essentially you need this code (the UID) to be able to view the camera from anywhere other than the local network the camera sits on. This is a good place to start if you're having problems connecting..

    ➢ Manually Enter the UID
    Steps:
    1. Tap to start.
    2. Tap down on the bottom to type in information.
    3. Enter the UID of the camera in the UID field, tap " Done " on top right to
    save the settings.
    9

    #75281

    Bob
    Moderator

    Hi wictod,
    Thanks for your kind reply.

    Hi Jennifer,

    The problem may be more complicated than what wictod suggested.

    Would you please contact our support by submitting request ticket on the right-down corner of reolink.com and our support will help you resolve the issue ASAP. Thank you ~

    #78063

    raknaman
    Participant

    I often have a difficult time connecting to my cameras via my cell network, but using my home Wifi it connects fine.

    #173536

    Bowmans
    Participant

    I am having the smae issue but I figured out why at least no dns addresses. Both dns addresses display 0.0.0.0. Everything else is getting dns address from DHCP just fine except for my Argus 2.

    #174369

    Carl
    Keymaster

    Hi Bowmans, please try to reboot the router and camera to check, if the issue remains, please contact our support for help. Refer to https://support.reolink.com/hc/en-us/requests/new.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.