Forum Security Cameras Wi-Fi Cameras RLC-410W (Nov2018 vintage) SD card disconnect

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Carl 7 months, 1 week ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #218858

    carbonita
    Participant

    Has anyone else seen a ”No SD card is detected” in the app at playback? I've had an SD card installed and operating since the RLC-410W was purchased directly from Reolink in November 2018, but this message is now displayed. Rebooting does not resolve. Live viewing is fine. Next step is to take down the camera, inspect, and bench-test.

    fw v2.0.0.158_18071807

    #219035

    carbonita
    Participant

    Update: SD card spontaneously (meaning no change in network nor device) recording at ~10:00AM local time (as air temperature rises to 15C). Possibly condensation/environmental effect(?)

    #219908

    carbonita
    Participant

    Update: After SD card was again not detected, inspection of card and o-ring sealed slot showed no obvious issue (e.g., no condensate). Moving camera under the eaves to protect from direct rain.

    #223365

    carbonita
    Participant

    Problem recurred while camera was protected from rain. Electrical contact cleaner spray for the card and slot seems to have remedied for now.

    #226424

    Carl
    Keymaster

    Hi, sorry for the inconvenience and could you please report the issue to the support team for further checking? Refer to https://support.reolink.com/hc/en-us/requests/new.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.