Forum Security Cameras PoE Cameras admin password not required

This topic contains 13 replies, has 7 voices, and was last updated by  carbonita 2 months ago.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #2872

    tasd
    Participant

    I have an RLC-410S, with the latest firmware.
    I can log on as admin with any password (or no password).
    I did change the admin password from the default, and I also checked the “Enable login password” box.

    How can I make it so that it will long accept admin login with the right password?

    #2903

    Anonymous

    Here help you trouble shoot the problem:
    1. Pls upgrade the firmware again. Make sure you download the lastest firmware from our website: http://www.reolink.com/firmware.
    2. Change the camera name(default is Camera1) to be “Front door” or other name.
    3. Reboot the camera to check if the camera name changed.

    Pls follow above steps and get back to us.

    I have an RLC-410S, with the latest firmware.
    I can log on as admin with any password (or no password).
    I did change the admin password from the default, and I also checked the “Enable login password” box.

    How can I make it so that it will long accept admin login with the right password?

    #2904

    tasd
    Participant

    Thanks. I tried that, but when I did the firmware upgrade it said “Upgrade Failed! Device is rebooting!”
    The camera name did change. But I can still log on with any password.

    #3040

    Anonymous

    Could we do online support for you by Teamviewer? Our account service@reo-link.com (GMT +8 9:00-18:00)

    Or you may provide the camera UID with user name and password for us checking? Pls email to service@reo-link.com.

    Thanks. I tried that, but when I did the firmware upgrade it said “Upgrade Failed! Device is rebooting!”
    The camera name did change. But I can still log on with any password.

    #4213

    Reolink Cam
    Participant

    That’s interesting. I’m having the exact opposite problem.

    I could login fine with admin/custompw until the latest upgrade.

    My firmware upgrade to latest version failed (RLC-410S_806_16060601) and now I can’t login at all, even with default password.

    Definitely a headache.

    #4244

    Anonymous

    For Reolink cameras, the default user name is admin, without password.

    Some customers might type blank for the password, it is wrong.

    Pls reset the camera do be default settings:

    1. Power off the camera
    2. Press the reset button (Please hold on and don’t release the reset button)
    3. Power on
    4. Hold the reset button for 10 seconds
    5. Then Release Reset button
    After reset camera, you can do the related setting again .

    #5551

    reolink-1032
    Participant

    I have reset the camera using the steps above and reconfigured camera using the iOS app. In the app, clicked on the yellow-orange button to go to Device Settings. In the field:

    Password <Please input Password>

    I entered a new password, simple with no special characters, such as “HamBurger”. Click the Save icon.

    Go back to the Home screen (Devices). Press the Play button at the bottom. Camera returns Login failed and username/password combo box appears with username “admin” pre-filled. I enter the password I saved in Device Settings earlier and the camera returns Login failed.

    Return to Device Settings delete (empty out) password field and Save. Return to Home screen and press Play button and app can connect to camera. But then a pop-up appears:

    Alert
    Using the default password is not secure, we recommend that you change your password now!

    Well, I did but the camera doesn’t like it. Also, a common programming technique is to offer a password verification field when changing the password, followed by a successful acknowledgement box. That tells the user that the password has been successfully changed.

    Also, I have even tried to delete the camera, but as soon as I scan the QR code or enter it by typing it in, the app says this device already exists. Furthermore, I deleted the app from my phone and re-installed it. As soon as I opened the app, my camera was already listed and connected (with the default empty password). I wished that when something is deleted from the app’s database, it means what it says! Perhaps that is the issue. The local database is not being cleaned out.

    A bit frustrated and about to return the camera unless this is fixe soon.

    John

    iPhone 6
    iOS 9.3.3
    Reolink App 2.2.15

    #5573

    Anonymous

    Sorry for the trouble caused.
    To change the login password, please click on the icon of the camera on the device list(the home page).

    1

    You’ll see a window pop out asking for a new password, please input a new password and confirm it. Once saved, the new password will take effect.

    2

    Sorry for the inconvenience caused if this is not stated clearly. We plan to add this option to the basic settings in the near future, which will be forwarded to our engineer.
    Currently, the Reolink client software will automatically scan and add the camera on the same network as the phone, that’s why you will always find your camera even after you deleted it.

    #6901

    burgerscott1
    Participant

    Trying to reset the password for my system.  Not sure how but it appears the “blank” password stopped working for my devices and I cannot login to them from either my desktop or mobile device.  Do I have to reset each camera individually or is there another way?

    Thanks

    #6982

    Anonymous

    Trying to reset the password for my system. Not sure how but it appears the “blank” password stopped working for my devices and I cannot login to them from either my desktop or mobile device. Do I have to reset each camera individually or is there another way?

    Thanks

    Hi, please kindly confirm what the system means? Is it a NVR? For the blank password, you can try to login without the password. For more supports, please contact to support04@reolink.com

    #178475

    carbonita
    Participant

    One of my RLC-410ws appears to have failed last night, reverting to the default blank admin password after reboots. Installed this camera in June2017, and have been running latest fw for months. Neither hard reset (button press through power cycle per this thread) nor soft reset (windows client) has remedied the issue. Also reformatted card, alas to no avail. Importing configuration via windows client does not restore settings. All other cameras (8) working as expected. Anyone else have this issue?

    Build No. build 18081403
    Hw No. IPC_3816M
    Cfg version v2.0.0.0
    Fw Version v2.0.0.1389_18081403

    #178759

    Carl
    Keymaster

    Hi, please contact our support team to report the issue and they’ll help you to solve it soon. Refer to https://support.reolink.com/hc/en-us/requests/new.

    #178760

    Carl
    Keymaster

    Hi, please contact our support team to report the issue and they’ll help you to solve it soon. Refer to https://support.reolink.com/hc/en-us/requests/new.

    #182130

    carbonita
    Participant

    FYSA, I brought the RLC-410ws inside, and it started working fine after 2 days, which support confirmed. I’ve mounted the camera back outside, and will monitor for failures.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

You must be logged in to reply to this topic.